понедельник, 29 марта 2021 г.

Обговорюємо Стратегію розвитку читання

 

Обговорюємо Стратегію розвитку читання

Міністерство культури та інформаційної політики України ініціювало громадське обговорення проєкту Стратегії розвитку читання на 2021–2025 роки "Читання як життєва стратегія". 

За інформацією з сайта МКІП, проєкт акта розроблено у зв’язку з необхідністю проведення кардинальних змін у підходах до промоції читання як усвідомлено обраної дозвіллєвої, освітньої практики та практики саморозвитку задля всебічного та гармонійного розвитку особистості, зокрема, критичного мислення та освітнього рівня, що відповідатиме європейським освітнім та іншим нормам.

Проект Стратегії напрацьовано робочою групою при МКІП, до складу якої входили експерти книговидавничої справи, фахівці мережі книгорозповсюдження, експерти бібліотечної сфери та представники громадськості. Координатором робочої групи було визначено державну установу «Український інститут книги».

Зауваження і пропозиції до проєкту Стратегії приймаються від фізичних та юридичних осіб  в електронному вигляді на електронну адресу lib-reading@mkip.gov.ua

Беріть участь в обговоренні, бо саме шкільні бібліотеки відіграють провідну роль в розвитку дитячого читання. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий