четверг, 30 января 2014 г.

Перший № ШБІЦ 2014р.


    Журнал №1 2014"Шкільний бібліотечно-інформаційний центр" -друкована частина та компакт-диск розміщують багато нових проектів -до уваги проект
 ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ
Актуальність проблеми
Розвиток інформаційної сфери суспільного життя створює зростаюче навантаження на учасників навчально-виховного процесу в закладах освіти. Виникає потреба в пошуку ефективних шляхів, методів та інструментів опрацювання інформаційних потоків, їх оцінки і відбору. Важливо, щоб нова інформація доповнювала навчальний матеріал, сприяла розширенню та поглибленню знань учнів, підтримувала професійний рівень педагогів, сприяла ефективним управлінським рішеньням. Нині школа потребує виконання інформаційної функції на якісно новому рівні.
Інформаційне забезпечення загальноосвітнього навчального закладу – це складна і доки не структурована функція. Жодним чином вона не може реалізовуватися через спрощені підходи — підключенням до інтернет чи збільшенням кількості комп’ютерної техніки. У центрі уваги має бути ІНФОРМАЦІЯ. Для шкільних потреб вона повинна попередньо готуватися шляхом відбору, систематизації, цільового спрямування, набуття відповідних форм тощо. Зрозуміло, що самостійно школа не може виконувати такі завдання.
Вирішення проблеми бачиться у централізованій підготовці освітянської інформації і передачі її на місця у готовому вигляді. Пропонований щлях здійснення інформаційної функції видається єдино правильним і найбільш ефективним в умовах української школи та її ресурсного забезпечення. Звідси і визначені напрями розгортання зусиль для побудови засобів, інструментів, технологій з оволодіння і управління інформаційними процесами.-Ми створюємо нову шкільну бібліотеку- сучасний інформаційний центр. Працюємо разом!

1 комментарий: