пятница, 24 ноября 2017 г.

День пам’яті жертв голодомору

 

День пам’яті жертв голодомору

День пам’яті жертв голодомору

Цей День щорічно відзначається в Україні в четверту суботу листопада.

Президент України, підтримавши ініціативу громадських організацій, міністерства культури і мистецтв, Державного комітету у справах релігій, Державного комітету телебачення і радіомовлення, ухвалив встановити в країні День пам’яті жертв голодомору і політичних репресій. Заходи, присвячені цьому дню, щорічно проходять в четверту суботу листопада.

Спочатку Указом президента України від 26 листопада 1998 року остання субота листопада оголошувалась Днем пам’яті жертв голодомору, потім Указом від 31 жовтня 2000 року цей день став іменуватися Днем пам’яті жертв голодомору і політичних репресій.
Зараз День пам’яті жертв голодомору щорічно відзначається в четверту суботу листопада.
  У школі в цей день на 1 уроці відбулася хвилина мовчання за загиблими; учні 5-11 кл. були ознайомлени з відповідною інформацією  по  Голодомору, також була виставлена почесна варта (дівчата з 5-В) біля стенду пам,яті жертвам Голодомору, проводилися бесіди і відповіді на запитання читачів завідуючою бібліотекою. Для  старших читачів у бібліотеці проводився урок з демонстрацією  фільма   "Територія ГОЛОДОМОРУ- пам,ять невмируща" - вчитель Левченко В.О.







Комментариев нет:

Отправить комментарий